Ofertes de Feina i Beques Ofertes de Feina
Select Page

La Fundació ”la Caixa” ajuden a donar suport als investigadors amb talent

Cinc estudiants de doctorat de l'ICFO reben beques en el marc del programa de doctorat INPhINIT i tres investigadors postdoctorals en el programa Junior Leader.

March 13, 2024

Vuit ICFOnians es troben entre els 105 beneficiaris de beques doctorals i postdoctorals de la Fundació ”la Caixa” en les darreres convocatòries. . Les beques de doctorat INPhINIT i postdoctoral Junior Leader persegueixen el doble objectiu de retenir i atreure el talent per impulsar la investigació d'excel·lència a aquests països.

 

 Becas de doctorat INPhINIT

La Fundació ”la Caixa” va rebre un total de 1.636 sol·licituds i va concedir 65 beques de totes les disciplines per al programa de Beques de Doctorat INPhINIT. Els destinataris d'ICFO inclouen:

  • Mirko Fornasier: va rebre el seu Màsters en Enginyeria Electrònica de la Universitat de Pàdua (IT) i està duent a terme el projecte titulat “Neuromonitors portàtils de bressol per a aplicacions pediàtriques” al grup de recerca de Medical Optics dirigit pel professor ICREA a ICFO Dr. Turgut Durduran .
  • Giacomo Franceschetto: va rebre el seu Màster en Física de Dades per la Universitat de Pàdua (IT) i durà a terme el projecte titulat “Methods and tools to enhance the current state of quantum computers” al grup de Quantum Information Theory liderat pel professor ICREA de l'ICFO Dr. Antonio Acín.
  • Egle Pagliaro: va rebre el Màster en Física de Dades per la Universitat de Torí (IT) i durà a terme el projecte titulat “Complex quantum systems for information processing” al grup de Quantum Information Theory liderat pel professor ICREA de l'ICFO Dr. Antonio Acín.
  • Mónica Torrecilla Vall-Llossera: va rebre el seu Màster en Neuroenginyeria i Rehabilitació a la Universitat Politècnica de Catalunya (ES). Continua duent a terme el projecte titulat “Estimation of intracranial pressure from non-invasive optical measurements to provide personalized treatment in neuropathologies” al grup de recerca de Medical Optics dirigit pel professor ICREA a ICFO Dr. Turgut Durduran.
  • Bianca Turini: va rebre el seu Màster en Materials i Nanotecnologia a la Universitat de Pisa (IT) i durà a terme el projecte titulat “Cavity control of quantum materials with vacuum field engineering g” al grup de Quantum Nano-Optoelectronics liderat pel professor ICREA a ICFO Dr · Frank Koppens.

 

Becas del programa posdoctrado Junior Leader

En total, es van rebre 547 sol·licituds i es van atorgar 40 beques als camps de les ciències de la salut i la vida, la tecnologia, la física, l'enginyeria i les matemàtiques. Els beneficiaris de beques per a líders joves de l'ICFO (2 ENTRANT, 1 RETINGUT) inclouen:

  • Emanuele Distante va defensar la tesi doctoral “A Quantum Light-Matter Interface with Rydberg Polaritons in Cold Atomic Ensemble” supervisada pel professor ICREA a l'ICFO Dr. Hugues de Riedmatten el 2017, i després va realitzar els seus estudis postdoctorals a l'Institut Max Planck (DE) , centrant-se en òptica quàntica i informació quàntica, desenvolupant una especialització en els darrers anys a l'àrea de cavitats QED. Va obtenir una beca INCOMING Junior Leader per tornar al grup de Quantum Photonics with Solids and Atoms on duu a terme el projecte “Interacting neutral atoms arrays in Optical cavidad” 
  • Samuele Grandi Va realitzar els estudis doctorals a l'Imperial College de Londres i ha realitzat estudis postdoctorals en destacats grups de recerca d'Itàlia, França, Regne Unit, Japó i Espanya. Es va unir a l'ICFO el 2018 com a investigador postdoctoral al grup de Quantum Photonics with Solids and Atoms liderat pel professor ICREA a l'ICFO Dr. Hugues de Riedmatten i actualment dirigeix la divisió de xarxes quàntiques d'estat sòlid a l'ICFO. Amb la seva beca Junior Leader RETAINING, està duent a terme el projecte “Quantum storage of single photons from on-demand source”, on treballa per desenvolupar fonts de fotons individuals per a memòries quàntiques. 
  • Michela Picardi va arribar a l'ICFO el març del 2022 procedent del King's College, on va realitzar un treball postdoctoral sobre nanofotònica teòrica i les interaccions llum-matèria. Actualment treballa en la transferència de calor per radiació per a aplicacions energètiques dins del Clean Planet Program d'ICFO. Va rebre una beca Junior Leader INCOMING per dur a terme el projecte titulat “Engineering Nearfield Emitters for Radiative HEAt Transfer” al grup de recerca de Thermal Photonics dirigit per la professora de l'ICFO, Dra. Georgia Papadakis.

 

Les beques ”la Caixa” ofereixen salaris competitius i formació transversal. En el cas de les de doctorat, es reforcen qüestions com la comunicació científica, el benestar emocional de l’investigador/a, el lideratge i les oportunitats de finançament. En les beques de postdoctorat, es potencia la carrera científica independent com a opció de futur professional i es fomenten la innovació i el lideratge.

“A la Fundació ”la Caixa” treballem cada dia amb l’objectiu de construir una societat millor per a tothom i, per aconseguir-ho, ens hem de mantenir molt atents a les noves necessitats i els nous reptes que ens plantegen el present i el futur. Aquesta és la raó de ser de les beques de doctorat i postdoctorat, que reafirmen el nostre compromís amb l’educació i la recerca d’excel·lència per construir un món millor i més saludable basat en el coneixement», ha explicat la directora general adjunta de la Fundació ”la Caixa”, Elisa Durán, durant l’acte de lliurament de les beques al Museu de la Ciència CosmoCaixa el pasat 12 març. .

El Programa de Beques de la Fundació ”la Caixa” és el més important dels que promouen les entitats privades d’Espanya i Europa, tant pel nombre de beques convocades com per la varietat de disciplines. En total, l’entitat destinarà prop de 21 milions d’euros a aquesta promoció de becaris de doctorat i postdoctorat. Els dos programes han estat cofinançats per la Comissió Europea a través de les Accions Marie Skłodowska-Curie COFUND, en el context del programa marc Horitzó 2020.